Міжнародний науковий конгрес "Глобалістика-2103"

23.10.2013

23-25 жовтня 2013 року в Московському державному університеті ім. М.В. Ломоносова за ініціативою факультету глобальних процесів відбувся ІІІ науковий конгрес “Глобалістика-2013” присвячений 150-й річниці з дня народження В.І. Вернадського. У роботі конгресу взяло участь більш ніж 700 вчених із 40 країн світу. Світовий центр даних з геоінформатики та сталого розвитку на конгресі представляли заступник директора СЦД-Україна І.О.Пишнограєв та співробітниця лабораторії міжнародних науково-освітніх проектів І.С. Попаденко.

Заходи, що проходили в рамках конгресу, було присвячено актуальним питанням глобалізації та її впливу на економічний, соціальний та екологічний аспекти існування суспільства. Зокрема, можна відмітити симпозиум “Конвергенція як глобальний тренд розвитку науки та технології”, що проходив на базі Національного дослідного центру “Курчатовський інститут”. На симпозиумі виступили член-кореспондент РАН М.В. Ковальчук, академік О.О. Динкін та головний науковий співробітник Інституту математичного дослідження складних систем ім. І.Р. Пригожина МДУ, професор ФГП МДУ А.А. Акаєв.

Урочисте закриття конгресу проходило у залі засідань Президії Російської академії наук, де і було затверджено текст резолюції. Одним з результатів роботи конгресу, наприклад, стало створення неформального клубу вчених - Московського клубу, що продовжуватиме традиції таких відомих експертних центрів, як Римський клуб.

Детальнішу інформацію розміщено на сайті факультету глобальних процесів Московського державного університету ім. М.В. Ломоносова.

ImageImage