Візит делегації НТТУ «КПІ» та КНУ ім. Т. Шевченка до Університету Ванкувер Айленд (УВА, Vancouver Island University)(Канада)

21.10.2013

З 21 по 27 жовтня 2013 року відбувся візит делегації НТТУ «КПІ» та КНУ ім. Т. Шевченка до Університету Ванкувер Айленд (УВА, Vancouver Island University)(Канада), який було присвячено підписанню угоди про співпрацю між університетами в рамках проекту «Закладення основи інфраструктури просторових даних: нарощування потенціалу в рамках українського уряду для підтримки сталого економічного зростання», що підтримується Міністерством закордонних справ, торгівлі і розвитку Канади.

До складу делегації увійшли директор Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку (СЦД-Україна) НТУУ “КПІ” Єфремов Костянтин Вікторович та завідувач лабораторії географічних інформаційних систем СЦД-Україна Путренко Віктор Валентинович. Даний проект передбачає розробку освітньої програми для українських державних інституцій з метою підтримки розвитку національної інфраструктури просторових даних (НІПД). Основними завданнями проекту є розробка шести навчальних курсів для підготовки фахівців з НІПД, стажування українських інструкторів в Канаді, навчання українських держслужбовців, які несуть відповідальність за впровадження НІПД в Україні.

В рамках візиту було проведено ряд зустрічей та ознайомчих екскурсій. На офіційному прийомі з віце-президентом УВА Девідом Вітті відбулася презентація університетів, що братимуть участь у проекті, було досягнуто домовленості про підписання договорів про співпрацю. Було проведено ряд робочих зустрічей з деканом факультету міжнародної освіти Грехомом Пайком, деканом факультету соціальних наук Джоном Блеком, завідувачем кафедри комп’ютерних наук Хуізху Ліу, на яких досягнуто домовленості про розвиток відносин та поглиблення наукової співпраці між університетами. Делегація ознайомилась з організацією навчального процесу за спеціальністю географічні інформаційних системи та дистанційний моніторинг Землі. З цією метою було відвідано навчальні спеціалізовані комп’ютерні класи, лабораторії для виконання практичних робіт студентів, учасники делегації взяли участь в проведенні практичних занять із студентами. Важливим моментом візиту стала зустріч делегації з групою фахівців, які безпосередньо прийматимуть участь у розробці навчальних курсів. З канадської сторони групу очолюють професор Майкл Говоров та завідувач кафедри географії, професор Алан Гілчріст.

Під час екскурсії територією кампуса УВА делегація мала нагоду познайомитись з особливостями устрою та функціонування університету, відвідати бібліотеку, навчальні лабораторії та наукові центри, спортивний комплекс.

Початок співробітництва між НТТУ «КПІ» та УВА відкриває нові можливості для розвитку освітніх проектів в галузі геоінформаційних технологій та підвищує практичне значення результатів роботи університету як флагмана технічної освіти та науки в Україні.

ImageImageImage