Стажування у Ванкуверському острівному університеті (Канада)

30.05.2014

Вітаємо співробітників Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку Путренка Віктора Валентиновича та Дорошенко Катерину Сергіївну з успішним проходженням стажування у Ванкуверському острівному університеті (Канада) та отриманням сертифікатів про вдосконалення викладацьких вмінь та розробку навчальних програм в галузі географічних інформаційних систем.

Стажування здійснювалось в рамках проекту «Закладення основи інфраструктури просторових даних: забезпечення бази в українському уряді для підтримки стабільного економічного зростання», який реалізується в Україні за підтримки канадського уряду Ванкуверським острівним університетом (ВОУ) та його українськими партнерами: Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та географічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Навчання відбувалось протягом травня 2014 р. на базі факультету міжнародної освіти ВОУ. Основними напрямами стажування стали розробка курсів з викладання геоінформаційних систем, методика дистанційного навчання, прикладне використання геоінформаційних систем при створенні інфраструктури геопросторових даних, методи обробки космічних зображень. Одночасно з початком стажування відбулось підписання фінальної угоди між НТУУ «КПІ» та ВОУ про співпрацю в рамках даного проекту.

Окрім плідної роботи з канадськими викладачами під час навчання співробітники також мали нагоду познайомитись з природною та культурною спадщиною Британської Колумбії. Зокрема, вони відвідали національний природний парк Пасифік Рім, столицю провінції Вікторію та Центр з інтерактивних досліджень сталості в Університеті Британської Колумбії.

Сподіваємося, що канадський досвід у галузі геоінформатики допоможе Путренко В.В. та Дорошенко К.С. в їх подальшій науковій та педагогічній діяльності при розробці відповідних навчальних програм та курсів.

Image