СЦД розвиває співпрацю з ДСП ЧАЕС

23.07.2015

23 липня Чорнобильську АЕС відвідала делегація, до складу якої увійшли представники НТУУ «Київський політехнічний інститут», апарату Президії НАН України, Україно-Японського центру НТУУ «КПІ», а також Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку на чолі з ректором вишу Михайлом Згуровським.

В ході наради з представниками керівництва ЧАЕС було підписано Меморандум про співпрацю між Чорнобильською АЕС та НТУУ «Київській політехнічний інститут», а також з Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку. Проведено перше засідання координаційного комітету з питань розвитку співпраці.

Крім того, гості відвідали оглядовий павільйон об’єкту «Укриття», а також зону вільного доступу монтажу Арки, зустрілись з керівництвом ГУП ПЗУ, отримали інформацію щодо процесу будівництва НБК та особливостей технічних рішень щодо реалізації даного етапу будівництва.

Як наголосив Михайло Згуровський, із Чорнобильської катастрофи, що була та залишається найбільшою ядерною аварією в світі, людство повинно зробити висновки, а вчені та технічні спеціалісти мають допомогти зібрати, проаналізувати та активно використовувати інформацію, необхідну для того, щоб запобігти подібним трагедіям у майбутньому.

Image Image Image

Image Image Image