У Львові 14-15 пройшов Eco Forum 2023

14.09.2023

Цього року форум, що проходив під гаслом «Відбудуємо Україну разом», був присвячений планам відновлення й розвитку українських систем водопостачання та водовідведення. Окрема увага приділялася проєктам міжнародних гуманітарних організацій у водопровідній галузі.

Одне з важливих питань, яке обговорювали українські й міжнародні експерти, стосувалося отримання достеменних даних щодо якості води та стану водних артерій в Україні.

Про це у своєму виступі говорив Костянтин Єфремов, директор Світового центру даних «Геоінформатика та сталий розвиток».

Він презентував учасникам форуму комплексну систему онлайн-моніторингу стану водних артерій, що її розробили фахівці Світового центру даних «Геоінформатика та сталий розвиток», а також результати її практичного впровадження в Чернігівській області.

Цю розробку виконано у спільному проєкті з ГО «Асоціація професіоналів довкілля» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Програмно-апаратний комплекс дає змогу в режимі реального часу отримувати дані зі стаціонарних і мобільних пунктів спостереження, зберігати, попередньо обробляти та аналізувати їх і публікувати на вебресурсі. Окрім того, він забезпечує можливість передавати дані й результати аналізу іншим інформаційним системам. Програмні засоби містять також інтерактивні карти, інтерактивні аналітичні тематичні панелі — дашборди — й інші застосунки.

Image Image

Image