Спільне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України

31.05.2010

17 травня 2010 року відбулося спільне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України.
 

В рамках засідання було розглянуто питання щодо стану концепції сталого розвитку в Україні та розбудови інформаційного суспільства і заслухано доповідь про проект закону України про Основні Засади сталого розвитку в Україні.
 

На засіданні було вирішено провести восени 2010 року парламентські слухання на тему: «Про проблеми розбудови інформаційного суспільства в Україні в контексті забезпечення сталого розвитку».
 

Крім того, було створено робочу групу, яка виконуватиме підготовку та узагальнення рекомендацій до слухань та інформаційно-аналітичних матеріалів. Також, враховуючи високу значимість питання, робочій групі, створеній за рішенням Комітету, рекомендовано допрацювати за результатами широкого обговорення законопроект про Основні засади сталого розвитку України.
 

На думку учасників засідання, ці засади є концептуальною основою цілісної системи завдань щодо сталого розвитку України за умов, які передбачають економічний розвиток, охорону навколишнього середовища, ефективне використання природних ресурсів, досягнення добробуту та справедливості у суспільств, стабілізація чисельності населення, освіти, міжнародного співробітництва.
 

На засіданні з доповіддю виступив науковий керівник Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку, ректор НТУУ «КПІ», академік НАН України М.З. Згуровський, під час якої познайомив присутніх із діяльністю СЦД та представив звіт зі сталого розвитку за 2009 рік, який щорічно готує СЦД та Інститут прикладного системного аналізу НАН України і МОН України.

За матеріалами прес-служби ВР та анонсів у ЗМІ