Відкриття International Program Office Світової системи даних в Національному інституті інформаційних та комунікаційних технологій, Токіо (Японія)

29.12.2010

Наприкінці грудня, 2010 року представники Міжнародної ради з науки (МРН) відвідали головний офіс Національного інституту інформаційних та комунікаційних технологій (NICT) у місті Токіо, Японія, де планується розміщення «International Program Office» (IPO) Світової Системи Даних Міжнародної Ради з Науки (ССД МРН).

Серед запрошених були вчені та керівники МРН – Ян Лі (Yuan Tseh Lee) – президент МРН (офіційно прийме повноваження у листопаді 2011), Деліанг Чен (Deliang Chen) - виконавчий директор МРН, Бернард Мінстер (Bernard Minster) – голова Наукового комітету ССД МРН, Майкл Діпенброк (Michael Diepenbroek)заступник голови НК ССД та Мустафа Мокрейн (Mustapha Mokrane) – співробітник секретаріату МРН з наукових та інформаційних питань.

«International Program Office» (IPO) відповідатиме за втілення рішень Наукового комітету, за просування та підтримку глобальних наукових програм та ініціатив, а також координуватиме дії ССД. IPO працюватиме під керівництвом Наукового Комітету Світової Системи Даних.

Національний інститут інформаційних та комунікаційних технологій (NICT) – державна організація, що здійснює дослідження у сфері інформаційних та комунікаційних технологій і технологій дистанційного зондування. Протягом 53 років інститут забезпечував діяльність Світового центру даних з іоносфери. Окрім фінансової підтримки NICT надасть оснащений офіс та забезпечить повну технічну підтримку (веб-сайт, можливість створення, обробки, та обслуговування даних) для IPO у Токіо (Японія).

Під час візиту, представники МРН обговорили організаційну структуру IPO, цілі та нові ідеї і висловили надію на подальше плідне співробітництво.

ImageImage