Візит делегації ЮНІДО [проект «Започаткування та функціонування в Україні програми більш чистого виробництва»]

09.12.2010

Делегація представників Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) 9 грудня 2010 р. завітала до НТУУ «КПІ» у складі: Ханс Лоєнбергер (Heinz Leuenberger) – директор підрозділу ЮНІДО навколишнього середовища; Петра Швагер (Petra Schwager) – менеджер проектів ЮНІДО з більш чистого виробництва; Марія Гріньова (Maria Grineva) – експерт ЮНІДО, як повідомляє прес-служба НТУУ "КПІ".

Метою візиту було обговорення питань, пов’язаних з продовженням виконання проекту «Започаткування та функціонування в Україні програми більш чистого виробництва», розпочатого у 2007 р.
НТУУ «КПІ» у 2010 році завершує виконання першого етапу проекту. Зважаючи на успішне його виконання, ЮНІДО запропонувала університету бути також виконавцем і другого етапу.

Оскільки проект спрямований на підвищення конкурентоспроможності українських підприємств, Українському союзу промисловців і підприємців (УСПП) разом з університетом було запропоновано бути співвиконавцем. Тому на зустріч також були запрошені його представники на чолі з президентом УСПП А.К.Кінахом, першим заступником В.В.Крутовим, співробітники М.І.Тернюк та А.М.Ситник.

Іншим співвиконавцем проекту визначено Науковий парк «Київська політехніка» НТУУ «КПІ», від якого на зустрічі були присутні генеральний директор В.С. Камаєв, директор з питань інтелектуальної власності Я.І.Кологривов.

Від університету у зустрічі взяли участь ректор та науковий керівник Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку М.З.Згуровський, проректор з наукової роботи М.Ю.Ільченко, директор Центру більш чистого виробництва НТУУ «КПІ» І.Л.Шилович та координатор проекту В.М.Павшук.

У процесі обговорення всіма учасниками було підкреслено, що проект є дуже важливим для України, і на НТУУ «КПІ» як на провідний ВУЗ покладається відповідальність за втілення у виробництво новітніх ресурсо- та енергозберігаючих технологій, а також залучення всіх зацікавлених інституцій до виконання зазначеного проекту і забезпечення тісної співпраці з органами влади.