Візит В.П. Семиноженка до НТУУ «КПІ»

04.04.2011

Володимир Петрович Семиноженко - голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України, академік НАН України відвідав НТУУ «КПІ» 4 квітня, повідомляє прес-служба НТУУ "КПІ".

Володимир Петрович оглянув експозицію Державного політехнічного музею КПІ , ознайомився з історією і сьогоденням університету та зустрівся із керівництвом Київської політехніки.

На зустрічі обговорювалась сучасна концепція дослідницького університету, що базується на освіті – науці – та інноваціях (трикутник знань запропонований Європейським Союзом).

В.П.Семиноженко зауважив, що ВНЗ України повинні набути статусу науково-інноваційних установ, адже це є джерелом високопрофесійних кадрів.

Також під час зустрічі було обговорено зміни та коментарі до законопроекту про вищу освіту, які запропонував колектив університету.

Мова йшла про стимулювання розвитку науки в університетах, автономію й ліцензування ВНЗ, незалежну перевірку якості освіти тощо.

Також було презентовано групу інноваційних дослідницьких проектів НТУУ «КПІ», які мають загальнонаціональне значення, виконуються завдяки міжнародному співробітництву, серед них:
Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа (URAN), Світовий центр даних з Геоінформатики та сталого розвитку, який з 2006 року діє на базі НТУУ «КПІ» і належить до Світової системи даних Міжнародної Ради з науки, концепція створення національного Форсайт-центру та ін.

У зустрічі взяли участь ректор НТУУ «КПІ» академік НАН України М.З.Згуровський, перший проректор академік НАН України Ю.І.Якименко, проректор з наукової роботи чл.-кор. НАН України М.Ю.Ільченко, проф. д.т.н. Н.Д.Панкратова, директор СЦД К.В. Єфремов та інші.