Міжнародний симпозіум «Сучасні тенденції переміщення центрів науково-технічної активності на Європейському просторі та міжкраїнова мобільність учених та спеціалістів»

20.10.2011

У Києві відбувся Міжнародний симпозіум «Сучасні тенденції переміщення центрів науково-технічної активності на Європейському просторі та міжкраїнова мобільність учених та спеціалістів» з 19 по 23 жовтня 2011 року, в рамках міжнародного проекту Сьома рамкова програма (РП 7) Європейської комісії BILAT-UKRAINE, що виконується за участю НАН України і спрямована на визначення засад та інструментів розширення науково-технічного співробітництва України з ЄС,

Image

Симпозіум проходив за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО), основними темами до обговорення під час симпозіуму стали сучасні підходи до дослідження проблем мобільності вчених та спеціалістів, основні тенденції та особливості їхньої мобільності, болонський процес як фактор посилюючий міжнародну мобільність інтелектуальних ресурсів.

В рамках симпозіуму було проведено семінар «Дослідницькі інфраструктури України: розвиток та перспективи українсько-європейської кооперації»

Серед учасників – представники НАН та МОН України, представники провідних університетів України, представники Європейської комісії, а також учасники проекту BILAT-UKR .

Від СЦД-Україна на семінарі були присутні - Єфремов К. - директор СЦД-Україна, Пасічний О. – заступник. Єфремов К. виступив із доповіддю «СЦД – приклад національної науково-доcлідної структури»