Науковий семінар «Системні дослідження в науках про Землю, економіку та суспільство 2015»

30.01.2015

30 січня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбувся науковий семінар «Системні дослідження в науках про Землю, економіку та суспільство 2015».
Організаторами семінару виступили НТУУ «КПІ» та Інститут прикладного системного аналізу Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України.
Перед відкриттям семінару його учасники мали змогу ознайомитися з виставкою наукових видань у галузі інформатики і системних досліджень.

День проведення семінару збігся в часі з 65-річним ювілеєм ректора КПІ, директора ІПСА академіка НАН України Михайла Згуровського. Тож ця наукова зустріч стала для її учасників ще й нагодою особисто його поздоровити. А першим його привітав директор Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України, академік-секретар Відділення інформатики НАН України Іван Сергієнко: «Тут зібралося майже все Відділення інформатики нашої Академії. Ми всі хотіли б привітати Михайла Захаровича з 65-річчям від дня народження, побажати йому здоров’я, успіхів його науковій школі, Національному технічному університету України «Київський політехнічний інститут» та Інституту прикладного системного аналізу!».
Михайло Згуровський виступив перед колегами з доповіддю «Участь Інституту прикладного системного аналізу МОН України та НАН України, Світового центру даних «Геоінформатика і сталий розвиток» у вирішенні актуальних проблем держави та міжнародній кооперації з системних досліджень». У ній було дано грунтовний аналіз напрямів діяльності та досягнень науковців, які нині торують шлях у галузі системних досліджень в Україні, та значущості їхніх досліджень для практики.
Про деталі та результати цих досліджень розповіли інші учасники семінару. Доповіді їх були присвячені широкому колу питань – від проблем системної стратегії гарантованої безпеки функціонування складних систем, алгоритмів системного узгодження даних різної природи, методів вимірювання глобальної загрози розповсюдження зброї, оцінювання екологічної сталості та безпеки в регіонах і промислових системах до використання геоінформаційних технологій для стратегічного планування сталого розвитку громад тощо. Тож з огляду на їх актуальність, матеріали семінару можуть бути використані при розробці управлінських рішень у багатьох напрямах економічного і суспільного розвитку держави та її регіонів.


1

1