Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук відвідала СЦД-Україна

02.12.2021

2 грудня 2021 року, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук відвідала Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Зустріч розпочалася з ознайомлення із Ситуаційним центром Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку (СЦД-Україна). Науковці СЦД-Україна запропонували шляхи розв’язання проблем, якими опікується міністерство. Фахівці представили результати аналітичної роботи Ситуаційного центру, напрацювання СЦД-Україна, що можуть стати основою співробітництва з державним підприємством «Український національний центр розбудови миру», створеним Мінреінтеграції у червні 2021 року, серед яких дослідження в сфері моніторингу і аналізу критичних змін еколого-економічного стану тимчасово окупованих територій України на основі супутникових даних; інструментарій для інформаційної розвідки на основі відкритих даних; методологічний, математичний апарат та інтегрована онлайн-платформа «Advanced Analytics» для сценарного моделювання, колективного напрацювання управлінських рішень і оцінювання наслідків від їх прийняття тощо.

У ході зустрічі також обговорювалися питання водозабезпечення регіонів Донбасу та розвитку спільних освітніх проєктів, зокрема підтримки освітньої програми «Врегулювання конфліктів та медіація».

Ключові питання зустрічі Мінреінтеграції та КПІ ім. Ігоря Сікорського викладено в Меморандумі про партнерство та співпрацю в освітній і науковій галузях, підписаного сторонами.

Зображення Зображення Зображення