Українська рада миру в КПІ

21.01.2022

У КПІ відбулося чергове засідання президії Української ради миру, присвячене питанням зміцнення миру в Україні.

В засіданні взяли участь заступник Голови – директор УРМ, кандидат політичних наук Новохацький В.Д., заступник Голови УРМ, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського, академік НАН України Згуровський М.З., члени Президії: ректор НПУ ім. М.П. Драгоманова, академік НАПН України, професор Андрущенко В.П., президент НАПН України, академік НАН України Кремень В.Г., директор НІССХ ім.М.М.Амосова, доктор медичних наук, професор Лазоришинець В.В., член наглядової ради авіакомпанії МАУ Мірошников Ю.В., заслужений журналіст України Пасак В.В., Надзвичайний і Повноважний Посол України Цибух В.І., кандидат політичних наук Харитончук М.В., директор «Федерації всесвітнього миру в Україні», колективний член УРМ Ільїн М.В.

Перед початком роботи, ректором КПІ ім. Ігоря Сікорського Згуровським М.З. була проведена екскурсія по навчальному закладу, зокрема до меморіалу Київських політехніків, які полягли за незалежність України.

Президія УРМ була ознайомлена з діяльністю Ситуаційного центру КПІ – он-лайн платформи аналізу і сценарного планування сталого розвитку регіонів України в контексті якості та безпеки життя людей. Діяльність Ситуаційного центру КПІ, метою роботи якого є підвищення повноти та ефективності аналітичної та інформаційної підтримки процесу прийняття управлінських рішень спрямованих на забезпечення сталого розвитку окремих регіонів і України вцілому, в багатьох аспектах відповідає засадам миротворчої діяльності УРМ у збереженні миру і злагоди.

На засіданні обговорювалися питання щодо ситуації на сході країни, діяльність Ради Миру за 2021 рік, зокрема участь у низці конференцій присвячених розвитку міжнародних відносин, які наразі є вирішуючим фактром збереження миру в Україні. Важливим завданням є утвердження та зміцнення позитивної динаміки у відносинах з країнами-партнерами та міжнародними інституціями, збереження міжнародної солідарності та економічної підтримки у протистоянні російській агресії. У цьому аспекті ключовим зовнішньо-політичним пріоритетом залишається європейська та євроатлантична інтеграція.

Також на засіданні розглядалися напрями діяльності організації на 2022 рік.

З відео засідання можно ознайомитись тут.