НТУУ «КПІ» відвідала Державний секретар США Гілларі Родем Клінтон

05.07.2010

2 липня 2010 року в рамках свого 4-го візиту в Україну Державний секретар США Гілларі Родем Клінтон відвідала НТУУ «КПІ».

У заході взяли участь представники ЗМІ, громадських та міжнародних організацій і, звичайно, найкращі студенти з багатьох ВНЗ Києва та, зокрема, НТУУ «КПІ».

Вітальною промовою напередодні 234-ої річниці Дня Незалежності США, відкрив урочисту зустріч – ректор НТУУ «КПІ», науковий керівник СЦД з геоінформатики та сталого розвитку, академік НАН України – Михайло Захарович Згуровський. Під час своєї промови він подякував Держсекретарю США за візит та передав слово Послу Мелані Вервір (Melanne Verveer). Приємною несподіванкою для гостей заходу стала промова Посла Мелані Вервір (Melanne Verveer) українською мовою. Виявилося, що Посол має українське коріння. І ще змалечку знає та співає гімн України. Наприкінці своєї промови вона представила та запросила до слова – Державного секретаря США Гілларі Родем Клінтон.

В свою чергу, Гілларі Клінтон під час свого звернення до представників найактивнішої частки українського суспільства звернула увагу на необхідність формування політики з енергобезпеки, а також на відповідальність кожного громадянина перед своєю країною. Пані Гілларі Клінтон наголосила, що розвиток країни неможливий без відчуття відповідальності та великої праці кожного громадянина задля своєї країни, оскільки жодна стороння допомога не може вплинути на розвиток країни так, як впливає щоденна продуктивна праця кожного члена суспільства.

Близько півгодини Держсекретар присвятила відповіді на запитання студентів та представників громадських організацій України.

Докладніше про захід, можна дізнатися на сайті Державного департаменту США зі стенограми зустрічі.

Ірина Смоліна,

співробітник СЦД з геоінформатики та сталого розвитку