КПІ проконсультує екологів

28.07.2010

НТУУ «КПІ» підписав меморандум з Національним агентством екоінвестицій про співробітництво, яке передбачає комплексний науковий аналіз новацій з покращення екології.

В результаті підписання меморандуму між Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут» і Національним агентством екологічних інвестицій України стане можливим повне використання досягнень вітчизняної науки для вирішення планетарних екологічних проблем.

Нагадаємо, що головною метою Нацагентства є виконання вимог Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату та впровадження механізмів Кіотського протоколу.

Тобто згаданий держорган сьогодні та найближчими роками буде розвивати та фінансувати проекти, які зменшать викиди шкідливих газів та іншої отрути до атмосфери, землі і води.  Підтримувати роботу відомства буде як держава, так і закордонні інвестори. Роль КПІ в даному проекті – допомогти урядовцям з багатьох хороших справ, які можна зробити для покращення екології, обрати найбільш ефективні.

«Наша робота вирішить питання озеленення енергетики. Агентство обрало інститут як експертну організацію в цьому проекті», відмітив на церемонії підписання меморандуму ректор КПІ Михайло Згуровський.

«Ми сподіваємося, що досвід Японії у вирішенні екологічних проблем допоможе Україні»,   відмітив Осаму Мізутані, директор проекту JICA, в рамках якого наша країна та Японія співпрацюють у високотехнологічній сфері. При цьому необхідно відмітити, що Японія є крупним кредитором нашої країни з екологічних проектів.

Що ж стосується розміру суми коштів, які можуть піти найближчими роками через агентство, то вони на даний момент не відомі. Проте галузеві спеціалісти відмічають, що саме даний орган буде опановувати декілька сотен мільйонів доларів, які було виділено закордонними інвесторами, для вирішення екологічних проблем в нашій країні.

Зображення Зображення

 

Василь Круглов,
Экономические известия, №121 (1354), 22.07.2010

Фото: Нацагентство екоінвестицій